Skip Sidebar

Over ons

Op 17 maart 2014 is Dierenvoedselbank Utrecht geheel vrijwillig begonnen met het ondersteunen van cliënten in het onderhoud van hun huisdier(en).

In Juli 2014 is Stichting Dierenvoedselbank Utrecht ...

DierenwelzijnArmoedebestrijdingBuurt & omgeving
Deel

Over Stichting Dierenvoedselbank Utrecht

Op 17 maart 2014 is Dierenvoedselbank Utrecht geheel vrijwillig begonnen met het ondersteunen van cliënten in het onderhoud van hun huisdier(en).

In Juli 2014 is Stichting Dierenvoedselbank Utrecht op vrijwillige en zelfstandig basis verder gegaan. De vraag naar hulp in ondersteuning is groot en hard nodig. Mensen in onze maatschappij staan bovenaan de prioriteitlijst om geholpen te worden, maar helaas, de huisdieren staan als laatste tot helemaal niet op deze lijst….

Huisdieren hebben geen stem die gehoord wordt en zijn echt afhankelijk van de mensen. In de meest extreme gevallen ziet men geen andere uitweg meer dan om het huisdier weg te doen, maar waarheen?

Een ander persoon kan of wil de zorg van het huisdier niet op zich nemen en het asiel vraagt ook een financiële vergoeding wat men niet kan betalen.
Het dier beland uiteindelijk op straat, als laatste wanhopige poging van de eigenaar, in de hoop dat het dier snel wordt gevonden en een goed tehuis vind.

Niemand wil door financiële problemen hun huisdier(en) kwijt of in angst leven of het huisdier nog wel onderhouden kan worden.
Dit soort situaties probeert Stichting Dierenvoedselbank Utrecht te voorkomen en de eigenaar(en) van de huisdieren wat zorgen weg te nemen.

Foto's