Skip Sidebar

Over ons

Wij wijzen mensen tijdelijk de weg om daarna weer zelfstandig verder te kunnen gaan. Dit kan op het gebied zijn van ontmoeten, bewegen, balans vinden of zingeving.

WelzijnBuurt & omgevingSport & Recreatie
Deel

Coach iemand tijdelijk bij het vinden van nieuwe dag invulling.

Project (Tijdelijk) · 1–2 uur/week · Voor ongeveer 3 maanden
Maarssen, Utrecht, Nederland
Advies & MentoringBegeleidingMaatje & buddySociaal contactNederlands
WelzijnBuurt & omgevingSport & Recreatie
5 plaatsen over.
Maatschappelijke stage Delen
MOmenz (voorheen Welzijn SV)
#60628
Scan me of ga naar www.masutrecht.nl/o/Welzijn-Stichtse-Vecht1/maatschappelijke-stages/Coach-iemand-tijdelijk-bij-het-vinden-van-nieuwe-dag-invulling/60628 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij tijdelijke iemand begeleiden en hét verschil maken in iemands leven? Coach ervaring is niet nodig. Wordt coach bij Welzijn op Recept.

Uitgebreide omschrijving


Wat is Welzijn op Recept?

Welzijn op Recept is een manier om mensen met psychosociale klachten te helpen. Een huisarts schrijft geen medicijnen voor, maar schrijft een recept uit voor activiteiten en verwijst door naar een welzijnscoach. Klachten als vermoeidheid, pijn in de nek, maar ook stress, angst en somberheid hebben lang niet altijd een medische oorzaak. Vaak spelen onderliggende sociaal maatschappelijke problemen een rol, zoals overlijden van een partner, verlies van werk, eenzaamheid etc.


De vrijwillige coach kijkt samen naar de invulling van iemands leven. Je richt je vooral op de veerkracht van iemand in plaats van wat er niet goed gaat.


Wat doe jij?

Een welzijnscoach gaat met de deelnemer op zoek naar passende activiteiten die aansluiten bij de interesses van de deelnemer. Wat kan iemand goed of waarvan krijgt iemand energie? Dit kan op het gebied zijn van cultuur, bewegen, vrijwilligerswerk, balans en ontmoeten. Je kunt als coach aangeven waar je eigen interesses liggen, zodat we je zo goed mogelijk kunnen matchen.


Je biedt mogelijkheden aan, ondersteun en stimuleert de deelnemer om stappen te maken. De tijdsinvestering is gemiddeld 1 uur per week met een maximale periode van 3 maanden. De tijdsinvestering verschilt per week. Dit stem je af met de deelnemer.

De ene week spreek je bijvoorbeeld met elkaar af, ga je samen een keer langs een proeflesje en een andere keer hebben jullie even telefonisch contact om te vragen hoe het afgelopen week is gegaan.


Wat mag je verwachten?

  • Waardevol werk waarbij je echt het verschil kunt maken en bijdraagt aan het welzijn van mensen.
  • Opdoen van coachervaring in een leerzame en afwisselende omgeving. Je hoeft zeker nog geen coach te zijn, dit leer je gaande weg.
  • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering door middel van intervisie, supervisie, workshops en werkoverleg.
  • Een team van enthousiaste collega-welzijnscoaches.
  • De coördinator maakt het plan van aanpak met de deelnemer en stemt dit met jou af. Dit hoef je niet zelf te maken. Gaande weg hebben jullie contact om af te stemmen hoe het gaat en of het plan gewijzigd moet worden.


Goed voorbereid aan de slag!

Op 16 en 23 februari 19.00 - 21.00 uur gaat er een nieuwe groep coaches van start. Je krijgt een basistraining van 2 dagdelen en daarna wordt je gekoppeld aan een deelnemer. Je houdt contact met andere coaches om ervaringen te delen en gedurende het jaar zijn er verschillende trainingen waar je aan deel kunt nemen.


Inwerkmethode en begeleiding

Je koppelt terug naar de Adviseur Welzijn die de contacten onderhoudt met de huisarts. De Adviseur Welzijn begeleidt en coacht jou.


Waar?

  • Maarssen
  • Maarssenbroek
  • Oud-Zuilen
Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

5 plaatsen over.
Maatschappelijke stage Delen
Maarssen Maatschappelijke stages > MOmenz (voorheen Welzijn SV) > Coach iemand tijdelijk bij het vinden van nieuwe dag invulling.

Over MOmenz (voorheen Welzijn SV)

Wij wijzen mensen tijdelijk de weg om daarna weer zelfstandig verder te kunnen gaan. Dit kan op het gebied zijn van ontmoeten, bewegen, balans vinden of zingeving.
Maatschappelijke stages die je misschien ook interessant vindt
Structureel werk · 1–2 uur/week
Utrecht
Gezelschapsmaatje gezocht voor een oudere Utrechter in Overvecht
Houd je van kletsen en gezelligheid? Lees dan snel verder!Geplaatst door Stichting Serve the City Utrecht
Structureel werk · 2–6 uur/week
Utrecht
Speelgoeduitleners gezocht
Help uitlenen en innemen van speelgoed. Word collega in een tof team en ontdek hoe waardevol jouw tijd en inzet is voor grote en kleine mensen. Geplaatst door Speelotheek Hoograven
Structureel werk · 1–2 uur/week
Utrecht
Maak jij Tom (14) wegwijs in het verkeer richting skatepark en kringloop?
Maak jij Tom verkeersveilig zodat hij naar zijn skatepark en de kringloop kan? Vanwege zijn ADHD let hij niet zo goed op in het verkeer namelijk. (Utrecht West)Geplaatst door Handjehelpen
Structureel werk · 1 uur/week · Start vanaf 5 feb 2023
Utrecht
Gezocht: taalmaatjes/docent voor tweetalige vrouwen in het weekend!
Wishing Well West zoekt per direct vrijwilligers voor een inspirerend project voor 2-talige vrouwen in de wijk Lombok op de zondagmiddag.Geplaatst door Wishing Well West
Structureel werk · 1–2 uur/week
Utrecht
Help jij sportieve Nora (12) met haar huiswerk?
Help jij Nora uit Utrecht West met haar huiswerk? Ze zit op speciaal onderwijs en heeft een steuntje nodig.Geplaatst door Handjehelpen
Structureel werk · 1–4 uur/week
Utrecht
Mooimakers voor evenementen
We zijn op zoek naar creatieven en sfeermakers die bezig zijn met mooi maken van onze buitenactiviteiten.Geplaatst door IJsclub Siberia